latinica  ћирилица
26/04/2024 |  14:37 | Autor: SRNA

Uspješna operativna saradnja Policije Srpske i Austrije

Direktori Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević i Savezne uprave policije Austrije Mihael Takač ocijenili su da je operativna saradnja dvije policije uspješna i da treba jačati zajedničke aktivnosti budući da se predviđa pojačan priliv migranata.
Sastanak, Siniša Kostrešević i Mihael Takač - Foto: RTRS
Sastanak, Siniša Kostrešević i Mihael TakačFoto: RTRS

Takač je tokom posjete Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske razgovarao sa Kostreševićem i o problematici u vezi sa migrantskom krizom i krijumčarenjem ljudi.

Oni su se saglasili da su ilegalne migracije ozbiljan problem za svaku zemlju, te da je u tom smislu potrebno jačati zajedničke aktivnosti na polju sprečavanja migrantske krize imajući u vidu da se u narednom periodu predviđa pojačan priliv migranata, saopšteno je iz MUP-a.

Direktor Savezne uprave policije Austrije izrazio je interesovanje za školovanje i stručno usavršavanje policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, te posjetio Centar za obuku u Zalužanima i njegove sadržaje, među kojima su i Uprava za policijsko obrazovanje u okviru koje egzistira Policijska akademije i Srednja škola unutrašnjih poslova.