latinica  ћирилица
27/04/2024 |  14:59 ⇒ 18:33 | Autor: ATV

Amidžić: Nije važno čiji je doprinos veći, važno da srpski narod ne dobije etiketu koju su mu namijenili

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić rekao je da je odložena rasprava za usvajanje rezolucije o Srebrenici jedno od najvažnijih pitanja za srpski narod u današnje vrijeme.
Srđan Amidžić - Foto: RTRS
Srđan AmidžićFoto: RTRS

Komentarišući izjavu predsjednice Narodnog fronta Јelene Trivić da je odlaganje glasanja o rezoluciji rezultat napora rukovodstva Srbije, posebno predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a ne lidera iz Republike Srpske, Amidžić je poručio Trvićevoj i opoziciji da je ovo pitanje od nacionalnog značaja i da zahtijeva jedinstvo.

- Draga Јelena i uvažene kolege iz opozicije, po mom duboko ubjeđenje odložena rasprava za usvajanju rezolucije o Srebrenici jedno je od najvažnijih pitanja po srpski narod u današnje vrijeme. Istovremeno, svima je jasno da je to sigurno tema oko koje se moramo okupiti kao srpski narod gdje god živjeli. Ako nekome to nije jasno, treba samo pogledati na koji način se okupljaju Bošnjaci i Hrvati, ali i sva snažna društva, oko tema koje predstavljaju njihov nacionalni interes - rekao je Amidžić.

Dodao je da nije važno čiji je doprinos veći ili manji, već da je važno da srpski narod ne dobije etiketu koju su mu namijenili stranci i Bošnjaci.

- Nije važno čiji je doprinos veći ili manji, Vučićev, /predsjednika Republike Srpske Milorada/ Dodikov, vaš, moj, čiji god... važno je da srpski narod ne dobije etiketu koju su mu namijenili stranci i Bošnjaci. Opet, po mom mišljenju, sve opozicione partije, ali i Vi lično kao neko ko je pretendovao da bude predsjednik Srpske, trebalo bi da se malo manje bavite Miloradom Dodikom lično i da tražite njega ili protiv njega u svemu. Ovo je nacionalno pitanje i tema koja je veća od svakog pojedinca, pa i Dodika kojeg stalno spominjete, ali pitanje oko kojeg, ako se ne možemo okupiti, onda kao narod ne treba ni da postojimo - poručio je Amidžić.

Dodao je da "hranimo one koji nam ne misle dobro i da takvo djelovanje opozicionih partija budi prezir u ljudima".

- Nama treba ljubav svakog pojedinca koji živi u Republici Srpskoj kako bi se očuvao naš način života u našim domovima - rekao je Amidžić.