latinica  ћирилица
27/04/2024 |  17:51 | Autor: Agencije

Pupovac: Nećemo dopustiti da nas ponižavaju

Predsjednik SDSS Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti ponižavanje SDSS kao predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj i da će se suprotstaviti svim oblicima segregacije, bilo po etničkoj ili političkoj osnovi.
Milorad Pupovac - Foto: RTRS
Milorad PupovacFoto: RTRS

- Nećemo dopustiti ponižavanje SDSS-a koji je predstavnik srpskog naroda u Hrvatskoj. To znači da nećemo dopustiti ponižavanje onih koji za nas glasaju i koji su nam dali povjerenje da s njihovim glasom odlučujemo šta je u njihovom interesu i interesu Hrvatskoj - rekao je Pupovac na komemoraciji žrtvama ustaškog režima u Gudovcu kraj Bjelovara.

On je dodao i da će se suprotstaviti političkoj segregaciji, bilo po etničkoj ili užoj političkoj osnovi.

- Podjednako ćemo se suprotstaviti podsticanju na nacionalnu i vjersku mržnju, podsticanju na političku mržnju koje u Hrvatskoj, nažalost, ima mnogo. To smatramo ovog trenutka svojim prvim i osnovnom zadatkom, u saradnji sa svima onima koji će dijeliti tu vrstu brige, ne samo za manjinska prava nego i za dostignute demokratske vrijednosti - istakao je predsjednik SDSS-a.

Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske danas je, povodom 83. godišnjice prve deportacije i masovnog pogubljenja Srba, samo 18 dana nakon osnivanja tzv. NDH, organizovao komemoraciju žrtvama sa područja Grubišnog Polja i Bjelovara.