latinica  ћирилица
28/04/2024 |  16:05 ⇒ 19:17 | Autor: ATV

Ninković: Imenovaću koalicione partnere koji su saučesnici Stanivukovića

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da će imenovati koalicione partnere na nivou grada koji su, kako kaže, saučesnici sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem u vršenju brojnih nepravilnosti u najvećem gradu Srpske.
Ljubo Ninković - Foto: RTRS
Ljubo NinkovićFoto: RTRS

- Vidjećemo u narednom periodu kakav će njihov stav biti. Ono što je mene naljutilo u nekom razgovoru sa koalicionim partnerima je to što smo mi dan prije sjeli i podijelili informacije o problemima u gradu. Podijelili smo sve ono što smo smatrali da treba naši koalicioni partneri da znaju. Nakon što smo se dogovorili, imao sam drugačiju situaciju na sjednici Kolegijuma i omogućavanja stvari oko kojih smo pričali. Deklarativno dobijam podršku koalicionih partnera naveče, a onda ujutru urade potpuno drugu stvar - rekao je Ninković.

On je istakao da je zbog toga kritikovao koalicione partnere i da je za godinu i po dana učinio mnogo, pa i prećutao neke stvari.

- Ali onda sam vidio da je dio ljudi postao saučesnik sa gradonačelnikom u ovim radnjama i zaista više neću da ćutim. Imenom i prezimenom ću ih prozvati i ne samo koalicione partnere u Skupštini grada, nego i republičke institucije koje ne budu htjele da rade svoj posao - rekao je Ninković.

On je naglasio da u gradu ima dosta posla i da bi aktivnije trebalo da se uključe i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Inspektorat, Okružno javno tužilaštvo i MUP Republike Srpske.