latinica  ћирилица
30/04/2024 |  14:06 ⇒ 15:44 | Autor: RTRS

Đurđević Stamenkovski ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Srbije

Predsjednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski predložena je za ministarku za brigu o porodici i demografiju u Vladi Srbije.
Milica Đurđević Stamenkovski - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Milica Đurđević StamenkovskiFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Đurđević Stamenkovski, rođena 1991. godine, koja će na toj funkciji zameniti Dariju Kisić. Na fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu stekla je zvanje diplomiranog politikologa, a suosnivač je srpske stranke Zavetnici.

Јedan je od autora "Platforme za obnovu suvereniteta" na Kosovu i Metohiji. Po sticanju punoletstva, organizovala je i prve političke skupove, i to mitinge i demonstracije za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, 2007. i 2008. godine, a 2022. godine bila je predsjednički kandidat na izborima, kada je izbornu trku završila na petom mestu sa osvojenih 4,23 odsto glasova.

Na parlamentarnim izborima 17. decembra 2023. lista "Milica Đurđević Stamenkovski - Boško Obradović - Nacionalno okupljanje - Državotvorna snaga - Srpska stranka Zavetnici - Srpski pokret Dveri" osvojila je 105.165 (2,76 odsto) i nije prešla izborni cenzus.

Prisustvovala je i mitingu "Srpska te zove" u Banjaluci.

Tada je istakla je da su Srbi iz Srbije i Republike Srpske okupljeni kako bi poslali poruku sabornosti i jedinstva.

Podsjetimo, Srpska napredna stranka održala je danas sjednicu Predsjedništva, nakon koje je mandatar Miloš Vučević saopštio imena predloženih ministara nove Vlade Srbije.