latinica  ћирилица
30/04/2024 |  14:56 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Dodik: EU traži da se pridružimo sankcijama protiv Rusije, a ispod žita uveliko trguje ruskim gasom

EU sve ovo vrijeme traži od Republike Srpske da se priključi suludoj politici sankcija protiv Rusije, a ispod žita uveliko trguje ruskim gasom, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Koga oni prave budalama? - upitao je Dodik.

Upitao je da li stvarno misle da će neko ćutati i pristati na te nelogičnosti, a tamo iz godine u godinu raste uvoz ruskog ukapljenog gasa.

- Njemački portali pišu o tome, a nama ovdje govore šta i kako treba da radimo, kako ćemo se ponašati, ko treba da nam bude prijatelj, ko ne. Oni će da nam izaberu. Malo sutra će nam oni uređivati. To su najobičniji licemjeri, kojima narodi na Balkanu služe kao neka vrsta eksperimenta i misle da mogu kako hoće s nama. Ista je to priča kao i u Federaciji, javno pljuju Ruse, a griju se njihovim gasom. Za razliku od licemjerne Evrope koja to koristi radi profita i ostavila je svoje građane da se smrzavaju i plaćaju skuplji američki gas, Srpska je uvijek na prvo mjesto stavljala svoj narod, naše nacionalne interese i vodila odgovornu državnu politiku - istakao je Dodik na Iksu.

Istakao je da je to glavna razlika između nas i Zapada.

- Nama je srpski narod na prvom mjestu i uvijek će i biti, ispred svakog profita i ispred svega, pa makar zbog toga bili i pod sankcijama - izjavio je Dodik.