latinica  ћирилица
30/04/2024 |  15:43 ⇒ 21:12 | Autor: SRNA

Vučić: Organizovali su čitave fabrike laži protiv Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da su organizovane čitave fabrike laži protiv Srbije, ali da će istina pobijediti.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Vučić je podsjetio da je na jučerašnjoj konferenciji za novinare nedvosmisleno govorio o potrebi očuvanja mira i da će Srbija sve da učini da mir bude sačuvan, kao i da bi usvajanje rezolucije o Srebrenici u UN značilo otvaranje Pandorine kutije što znači veliki broj novih rezolucija pred Generalnom skupštinom UN.

- I pored toga, danas ste mogli da vidite u svim regionalnim medijima, od "Majki Srebrenice" do svih ostalih, koji kažu da je Pandorina kutija u stvari rat protiv naših komšija, dalje naoružavanje, iako je bilo potpuno jasno da to nema nikakve veze jedno sa drugim - poručio je Vučić u obraćanju video-porukom na svom Instagram nalogu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On je istakao da su i nekakvog "Pen centra" potvrdili da su svi zabrinuti i osjećaju se ugroženo zbog srpskog naoružavanja, ali je dodao da su pogriješili jer nije Srbija dobila "rafale", već Hrvatska.

- NATO je taj koji ubrzava svoje programe naoružavanja i protiv čega nemamo ništa protiv. A mi se normalnim uobičajenim tokom naoružavamo, onoliko koliko je potrebno da bi jedna mala, suverena i nezavisna zemlja mogla da opstane - rekao je Vučić.

On je ukazao da hajka koja se vodi protiv Srbije samo pokazuje nervozu onih koji su umislili da će sa lakoćom da ostvare svoje ciljeve i da sruše Srbiju na koljena da nikada više ne može da se podigne.

- Bez obzira na sve fabrike laži, pobijediće Srbija - zaključio je Vučić.