latinica  ћирилица
01/05/2024 |  11:23 ⇒ 11:26 | Autor: TANЈUG

Selektor Srbije Dragan Stojković: Naš san se ostvaruje (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da su ljudi iz fudbala presrećni i prezadovoljni jer se njihov san o izgradnji Nacionalnog stadiona ostvaruje.
Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs) -
Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs)

- Mnogo mi je drago da sam danas ovdje i da vidim na dijelu taj početak ostvarivanja sna - rekao je Stojković tokom obilaska radova na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i Nacionalnog stadiona u Surčinu.

Istakao je da su uslovi bolji nego ranije.

- Ne mislim samo na Nacionalni stadion. Prelijepo je to. Srbija se mijenja u sportskom dijelu, jer kada dobijete stadion u Zaječaru, Leskovcu, Loznici, ne može niko da kaže da to nije lijepo, niti dobro. To su izuzetno lijepi projekti i na ponos svih nas. Eto, dočekaćemo i da imamo Nacionalni stadion - konstatovao je Stojković.

Na pitanje zašto je Srbiji potreban Nacionalni stadion, Stojković je odgovorio da će time biti dio Evrope.

- Igraće se finale Lige Evrope, biće funkcionalan objekt koji će da primi sve moguće aspekte života. Od koncerata do fudbalskih utakmica do raznih čuda, spektakala itd. Tako da je fenomenalna stvar. Mi, bar iz fudbala, smo presrećni i prezadovoljni da evo ovaj san počinje da se ostvaruje. I ja jedva čekam da za dvije godine to zdanje bude gotovo i da nas učini onako ponosnim - poručio je Stojković.

Govoreći o budućim nastupima na Evropskom prvenstvu, Vučić je rekao da mu je važno da Srbija ne izgubi od Engleske i Slovenije.

- Јedina važna stvar je da morate da vjerujete i da se ne predajete. I najbolji lijek za sve je pobjeda. Pobjeda liječi sve. Tako da, borićemo se, daćemo sve od sebe - poručio je Stojković.