latinica  ћирилица
02/05/2024 |  12:47 ⇒ 12:48 | Autor: SRNA

MUP Srbije: Uhapšeno 14 osoba zbog prevare od milion evra

Na području Niša i Novog Pazara privedeno je 14 osoba u okviru međunarodne policijske akcije zbog prevara posredstvom "kol-centara" koje su organizovale međunarodne kriminalne grupe, a u kojima je oštećeno više građana Njemačke u iznosu oko milion evra.
MUP Srbije - hapšenje (foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE) -
MUP Srbije - hapšenje (foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

U međunarodnoj policijskoj akciji učestvovali su pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Njemačke.

Pretresom stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, od kojih su dvije na području Niša i devet na području Novog Pazara pronađeni su dokazni predmeti, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Trinaest osoba je sprovedeno kod tužioca Posebnog javnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, dok je jednoj osobi određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega joj je sud izrekao mjeru zabrane napuštanja stana.