latinica  ћирилица
02/05/2024 |  14:41 ⇒ 14:41 | Autor: SRNA

Cvijanović: Medijska zajednica ima veoma važnu ulogu u izgradnji demokratskog i slobodnog društva

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je novinarima i svim zaposlenima u medijima u Republici Srpskoj i BiH Međunarodni dan slobode medija, 3. maj, istakavši veoma važnu ulogu medijske zajednice u izgradnji svakog demokratskog i slobodnog društva.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je istakla da medijska zajednica istovremeno ima i veliku odgovornost u plasiranju tačne, provjerene i pravovremene informacije, zasnovane na činjenicama i kredibilnim izvorima.

U ostvarivanju tako važne društvene funkcije, Cvijanović je navela da je zadatak medijskih radnika da profesionalno obavljaju svoj posao u najboljem interesu javnosti i građana, a društva u cjelini da unapređuje ambijent i stvara klimu za njihov nesmetan rad i omogući što viši stepen medijskih sloboda.

- Uz iskrene čestitke povodom Međunarodnog dana slobode medija, želim vam bolji materijalni, profesionalni i ukupni društveni položaj i srdačno vas pozdravljam - navodi se čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.

Treći maj u svijetu obilježava se kao Dan slobode medija s ciljem podizanja svijesti o značaju slobode i nezavisnosti medija.

Cilj obilježavanja jeste podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda i njenih osnovnih načela. /kraj/msb