latinica  ћирилица
03/05/2024 |  12:06 ⇒ 12:09 | Autor: TANЈUG

Beogradski sindikat objavio pjesmu posvećenu učenicima Ribnikara (VIDEO)

Hiphop sastav Beogradski sindikat objavio je pjesmu i spot "Anđeli žive dovijeka" u znak sjećanja na tragično stradale učenike osnovne škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja 2023. godine.
OŠ Vladislav Ribnikar - Foto: RTRS
OŠ Vladislav RibnikarFoto: RTRS

Beogradski sindikat je naveo da je "pjesma nastala u znak sjećanja i poštovanja prema malim anđelima (i jednom velikom", dodavši da je spot snimljen povodom godišnjice stradanja "uz saglasnost i podršku roditelja i porodica žrtava".

Spot donosi prizore škole i praznih klupa i učionica, kao i slike devet ubijenih đaka Ane Božović, Sofije Negić, Mare Anđelković, Andrije Čikića, Bojane Asović, Angeline Aćimović, Eme Kobiljski, Katarine Martinović i Adriane Dukić, kao i školskog čuvara Dragana Vlahovića.

"Sav prihod od pregleda i striminga će biti uplaćen u humanitarne svrhe", piše u Јutjub opisu spota, gdje u tekstu Beogradski sindikat moli Boga da "ne dozvoli da se "Ribnikar", Dubona, malo Orašje i slične tragedije ikada ponove".

Pjesma "Anđeli žive doveka" je nastala na osnovu muzike jednog od ubijenih učenika Čikića i Nebojše Obradovića, a tekst su napisali Feđa Dimović i Darko Marjanović.