latinica  ћирилица
03/05/2024 |  12:08 ⇒ 12:08 | Autor: SRNA

Vučić: Podrška Esvatinija naročito značajna o pitanju rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić detaljno je informisao ministra spoljnih poslova Esvatinija Folile Šakantu o predstojećim izazovima u vezi sa rezolucijom o Srebrenici, istakavši da je podrška prijateljskog Esvatinija od naročitog značaja Srbiji u trenutku kada se suočava sa brojnim pritiscima.
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Vučić je dodao da je detaljno informisao ministarku ove afričke države i o poziciji Srbije o ovom pitanju, koju je podrobno obrazložio.

- Zahvalio sam Kraljevini Esvatini na principijelnoj poziciji o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, što predstavlja poseban dokaz o čvrstom prijateljstvu između naših zemalja - naveo je Vučić na Instagramu.

On je, između ostalog, napomenuo da su na sastanku razmijenili mišljenja o svim temama od interesa za dvije zemlje, posebno o aktuelnoj situaciji u svijetu i mjestu Srbije i Esvatinija u globalnom poretku današnjice.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kraljevina Esvatini, bivši Svazilend, mala je država na jugu Afrike koja se nalazi između Јužne Afrike na zapadu i Mozambika na istoku.