latinica  ћирилица
06/05/2024 |  15:37 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Sve spremno za teniski turnir "Doboj open 2024" (VIDEO)

Sve je spremno za 17. izdanje Međunarodnog teniskog turnira "Doboj open 2024". U borbi za ulazak u prvo kolo u kvalifikacijama nastupa 47 igrača iz svih krajeva svijeta.
Teniski turnir u Doboju - Foto: RTRS
Teniski turnir u DobojuFoto: RTRS

Pobjedom nad osam godina starijim teniserom, petnaestogodišnji Nikša Smiljanić obezbijedio je ulazak u drugo kolo kvalifikacija.

Podrška sa tribina kaže bila je vjetar u leđa da ostvari najbolji rezultat u karijeri.

- Nekako, kao da je mentalna snaga i pobijedila u tom meču. Prijala mi je podrša i evo nadam se da će i danas biti isto tako - istakao je Smiljanić.

Denis Spahić, trener Teniskog kluba "Doboj" kaže da je iznenađen uspjehom mladog Smiljanića s obzirom da ima samo 15 gofina.

Prvi put na turniru učestvuje Јerko Brkić iz Hrvatske. Uslovima za igru je i više nego zadovoljan.

- Kvalitet turnira na fjučersima uopšteno je jako težak, od početka kad sam krenuo prolaziti sve to. Nadam se pozitivnom rezultatu i vidjećemo - rekao je Brkić.

Na turniru učestvuje 20 igrača iz BiH, dvojica su iz TK "Doboj", osim Smiljanića i Andrej Nedić koji je postavljen za trećeg nosioca.

- Odziv igrača je bio odličan s obzirom na broj turnira trenutno. Imamo nekoliko turnira i u Hrvatskoj i Srbiji - naveo je Vladimir Erg, supervizor "Doboj opena 2024".

Dragan Dragičević, sekretar Teniskog kluba "Doboj" naglasio je da je ova godina dobro počela za ovaj sportski kolektiv.

- Proljeće je bilo lijepo, tako da smo stigli sve uraditi čak i neke infrastrukturne radove, sanirali smo toalete i svlačionice, jer smo računali da je između 1.500 - 1.700 igrača iz svih krajeva svijeta prošlo kroz naš turnir za sve ove godine - rekao je Dragičević.

Punu podršku u organizaciji turnira prižila je Gradska uprava.

Mečevi prvog kola na programu su sutra poslije podne.