latinica  ћирилица
07/05/2024 |  18:41 ⇒ 18:41 | Autor: SRNA

Otvorena izložba starih vaskršnjih čestitki

Otvaranjem izložbe starih vaskršnjih fotografija pod nazivom "Otkucaji prošlosti" nastavljen je program 21. duhovne i kulturno-sportske manifestacije "Đurđevdanski dani" u Bratuncu povodom proslave Dana opštine i krsne slave - Đurđevdana.
Bratunac, "Đurđevdanski dani" - Foto: SRNA
Bratunac, "Đurđevdanski dani"Foto: SRNA

Autor izložbe je Јasmina Јanković iz Beograda koja je i vlasnik kolekcije čestitki, a izložba je postavljena u holu nove opštinske zgrade.

Nakon otvaranja izložbe priređeno je i predstavljanje stvaralaštva učenika osnovnih škola "Petar Kočić" iz Kravice i "Vuk Karadžić" iz Bratunca te lokalnog dječijeg hora "Ludmer".

Sutra je na programu predstavljanje stvaralaštva djece iz obdaništa "Radost" i učenika Osnovne škole "Branko Radičević". Nakon toga biće projekcija dokumentarnih filmova o selektrou fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju i legendarnom glumcu Ljubiši Samardžiću.

Za razliku od prethodnih godina, kada su se proslavljanjem krsne slave završavali, ove godine su tek započeti "Đurđevdanski dani" koji se organizuju povodom opštinske slave.

Ovogodišnji "Đurđevdanski dani" trajaće do 12. maja.

Direktor bratunačkog Doma kulture Igor Marković rekao je Srni da je zbog vaskršnjih praznika i časnog posta došlo do pomjeranja termina održavanja ove duhovne i kulturno-sportske manifestacije

Program manifestacije sadržavaće filmske projekcije, promocije knjiga, izložbe, koncerte, folklornu smotru, predstavljanje đačkog stvaralaštva te takmičenje u ribolovu i još nekim sportskim disciplinama.

Organizatori manifestacije su Dom kulture i Opština Bratunac.