latinica  ћирилица
09/05/2024 |  10:15 ⇒ 10:27 | Autor: Agencije

Tužilaštvo se oglasilo o ubistvu i samoubistvu u Gradačcu

U Gradačcu je sinoć oko 19 časova u porodičnoj kući u naselju Vida 2 pronađeno beživotno tijelo ženske osobe sa povredama u predjelu glave, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, rekao je da u kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari.

- Јuče u jutranjim satima je takođe pronađeno beživotno tijelo muškarca u blizini kuće u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem. Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiocima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo. Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo. Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopštiti više informacija o ovim događajima - naveo je Arnautović u saopštenju.