latinica  ћирилица
10/05/2024 |  09:08 ⇒ 09:09 | Autor: SRNA

Pozorišni festival "Kustendorf" od 17. do 19. maja na Mećavniku

Pozorišni festival "Kustendorf" pod motom "Ima li života prije smrti" biće održan na Mećavniku od petka do nedjelje, 17. do 19. maja, a činiće ga takmičarski i revijalni program.
Kustendorf, Mećavnik - Foto: RTRS
Kustendorf, MećavnikFoto: RTRS

U okviru takmičarskog programa, u subotu, 18. maja, predstaviće se studenti Akademije umetnosti iz Novog Sada predstavama "Skakavci" Biljane Srbljanović i "Krotka" Fjodora Muhajloviča Dostojevskog.

Istog dana studenti Akademije umetnosti iz Beograda izvešće predstavu "Životinjska farma" DŽordža Orvela.

U nedjelju, 19. maja, nastupiće studenti Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda sa predstavom "11 potkošulja" i studenti banjalučke Akademije umjetnosti sa predstavom "Ćelava pjevačica" Ežena Јoneska.

Festival će imati i bogat revijalni program, u okviru koga će biti odigrane četiri predstave, a nastupiće Narodno pozorište iz Sombora, Narodno pozorište Subotice i Državni teatar mladih Brijancev iz Sankt Peterburga.

O nagradama će odlučivati tročlani žiri koji čine glumica Vanja Ejdus, režiserka Јana Maričić i dramski pisac Đorđe Kosić, prenosi portal "Iskra".

Uručenje nagrada i svečano zatvaranje Festivala planirano je za 22.00 časa u nedjelju, 19. maja, a potom će od 23.00 časa početi koncert Dude Buržujke i "Haiku za danas".

Pozorišnom "Kustendorfu" prisustvovaće studenti dramskih umjetnosti iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, a ulaz je otvoren i za ostale posjetioce.

Festival se održava u organizaciji "Rasta internacional" pod pokroviteljstvom Emira Kusturice i sponzorstvom kompanije "Transfera".