latinica  ћирилица
11/05/2024 |  15:18 | Autor: SRNA

Linta: Bez srpskih boraca danas ne bi bilo ni srpskog naroda

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poručio je povodom Dana Vojske Republike Srpske da bez srpskih boraca danas ne bi bilo Republike Srpske niti srpskog naroda na tom području.
Miodrag Linta (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs) -
Miodrag Linta (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs)

Linta je čestitao Dan Vojske Repulike Srpske ratnim veteranima, ratnim vojnim invalidima, potomcima poginulih boraca Vojske Republike Srpske i pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

On je istakao da je Skupština Republike Srpske donijela 12. maja 1992. godine istorijsku odluku o formiranju Vojske Republike Srpske, čiji je strateški cilj bio odbrana srpskog naroda.

Linta je podsjetio da je tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata život izgubio 23.801 pripadnik Vojske Republike Srpske, dok ih je 40.000 ranjeno.

- Bez srpskih boraca ne bi bilo Republike Srpske niti srpskog naroda na tom području i zbog toga je naša obaveza da trajno čuvamo sjećanje na slavni i častan put Vojske Republike Srpske i sve njene pripadnike koji su srpskom narodu obezbijedili mir i slobodu i da ih sačuvamo od zaborava - poručio je Linta.

Dan Vojske Republike Srpske obilježava se 12. maja.