X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
01/11/2016 |  13:24 | Izvor: RTRS

Zvornik: Za vantjelesnu oplodnju 20.000 KM

Gradska uprava Zvornik raspisala je javni konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje, za šta je u ovoj godini izdvojeno 20.000 KM.
Vantjelesna oplodnja (ilustracija) - Foto: Screenshot
Vantjelesna oplodnja (ilustracija)Foto: Screenshot

Rok za podnošenje zahtjeva je 16. novembar, saopšteno je iz Gradske uprave Zvornik.

Pravo na dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje mogu ostvariti porodice koje su obavile dvije procedure na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja priznate od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, porodice koje su finansirale dvije procedure sopstvenim sredstvima i koje imaju prijavljeno prebivalište na području grada Zvornika.

Gradska uprava Zvornik već šestu godina izdvaja sredstva za ovu namjenu, što je jedna od mjera u okviru pronatalitetne politike. U prethodnih pet godina za ove namjene izdvojeno je 110.000 KM i obuhvaćeno 27 bračnih parova.

Osim sufinansiranja jedne procedure vantjelesne oplodnje, iz budžeta grada Zvornika godišnje se izdvaja oko 80.000 KM i to za prvo i drugo rođeno dijete kada je majka nezaposlena /jednokratno u iznosu od 200 KM/, kao i za treće i četvrto rođeno dijete /jednokratno u iznosu od 500 KM/.

Izvor: SRNA