latinica  ћирилица
09/08/2017 |  09:22 | Autor: RTRS

Srpska glumica osvojila medalju na državnom prvenstvu u olimpijskom triatlonu

Treći Vlasinski triatlon samoprevazilaženja održan je na Vlasinskom jezeru u muškoj i ženskoj konkurenciji, a učestvovao je 71 triatlonac iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Njemačke i Crne Gore.
Hristina Popović (Foto:twitter) -
Hristina Popović (Foto:twitter)

Među njima i glumica Hristina Popović, koja stalno pred sebe postavlja nove izazove.

"Moj prvi Olimpijski triatlon - Državno prvenstvo Srbije 2017", pohvalila se popularna glumica na Instagramu uz selfi s medaljom.

Kako je poslije pojasnila fanovima i prijateljima koji su već krenuli da se šale da je medalju kupila na buvljaku, ona je osvojila 2. mjesto za žene od 31-41 godine.

Triatlon je sportsko takmičenje koje u sebi sadrži tri različite discipline: plivanje, biciklizam i trčanje, pri čemu takmičar prelazi unaprijed zadate dionice po datom rasporedu.

Vlasinski Triatlon se sastojao od dvije trke - Olimpijski triatlon: plivanje 1.500 metara, bicikl 40 kilometara, trčanje 10 kilometara i Sprint triatlon: plivanje 750 metara, bicikl 20 kilometara, trčanje 5 kilometara. Olimpijski triatlon je ujedno i zvanično Državno prvenstvo Srbije u triatlonu, dok se trka Sprint triatlon boduje za Kup Srbije.

Izvor: Kurir