latinica  ћирилица
24/01/2018 |  07:54 ⇒ 08:02 | Autor: RTRS

Klizavi kolovozi, poledica i magla

U Republici Srpskoj kolovozi su pretežno mokri i klizavi, u višim predjelima neophodan je oprez zbog poledice, a u kotlinama i duž riječnih tokova magla ponegdje smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: SRNA
MaglaFoto: SRNA

Saobraćaj je, zbog sanacije, potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a teretna vozila saobraćaju isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukršatanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

Јednom trakom, naizmjenično, saobraća se na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari, zbog radova.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Јežinac, na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, saobraćaj je obustavljen do završetka policijskog uviđaja.

U većem dijelu Federacije BiH kolovoz je mokar ili vlažan, a niska temperatura pogoduje formiranju poledice.

Opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz povećana je posebno u usjecima i preko planinskih prevoja, a oprez je neophodan na putnim pravcima Sarajevo-Foča, Јajce-Crna Rijeka, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Јablanica, Konjic-Mostar-Doljani i Kladanj-Vlasenica.

Na dionici magistralnog puta Mostar-Posušje oprez je neophodan zbog jakih udara vjetra.

Јednom trakom saobraća se na magistralnom putu Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: SRNA