latinica  ћирилица
04/06/2018 |  18:39 ⇒ 23:30 | Autor: RTRS

Švarcman u četvrtfinalu Pariza

Dijego Švarcman, argentinski teniser, plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa preokretom protiv Јužnoafrikanca Kevina Andersona - 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (0), 6:2.
Rolan Garos (ilustracija) -
Rolan Garos (ilustracija)

U prva dva i po seta sve je išlo pod ruku Andersonu, a Švarcman je poslije dva seta imao samo tri osvojena gema, što je tačno i oslikavalo predstavu na terenu, a slično je počeo i treći set.

Argentinac ne koristi tri brejk lopte u šestom gemu, a potom Kevin pravi brejk, koji i potvrđuje i na 5:4 servira za set. Zatim Švarcman vezuje četiri gema i uspijeva nekako da set preokrene u svoju korist – 7:5.

U četvrtom setu ponovo je Anderson vodio 5:3, a na 5:4 servirao za meč, i opet je omaleni argentinski teniser uspio da vrati brejk zaostatka, ovoga puta sa nulom. Ovoga puta je Anderson ostao malo skoncentrisaniji, pa je set uveo u taj-brejk, ali u 13. gemu nije uspio da osvoji nijedan poen.

U petom, odlučujućem setu, sve se raspalo u igri Јužnoafrikanca. "Žirafa" se nekako držao do 2:2, kada je u četiri gema napravljeno isto toliko brejkova, ali od tog trenutka na terenu postoji samo jedan igrač - pa Švarcman sa ubjedljivih 6:2 odnosi pobjedu i Anderson potvrđuje da mu je mentalna snaga na jako niskom nivou.

Švarcman se ovim rezultatom plasirao u prvo četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u karijeri, a protivnik će mu biti Rafael Nadal.