latinica  ћирилица
07/06/2018 |  13:54 ⇒ 14:11 | Autor: SRNA

Šulić: Kad god smo u prilici treba da darujemo krv

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić rekao je danas u Gradišci da je darivanje krvi tradicionalna aktivnost Mladih socijaldemokrata i ukazao na značaj ovakvih akcija za društvo u cjelini.
Gradiška - akcija darivanja krvi - Foto: SRNA
Gradiška - akcija darivanja krviFoto: SRNA

"Svjesni smo da u ovom periodu u našim bolnicama postoji velika potreba za krvlju i zbog toga smo ranije planirali ovu akciju. Naši članovi već mjesec dana daruju krv, a danas je završni dan akcije", izjavio je Šulić Srni.

Navodeći da trenutno nema konačan broj doza darovane krvi tokom ove akcije, on je naglasio da je samo danas darovano više stotina doza.

"Ako uzmemo u obzir činjenicu da jedna doza može pomoći i do tri čovjeka jasno nam je koliko je ova akcija korisna za društvo. Naši odbori redovno organizuju ovakve akcije, a 2013. godine smo u velikoj akciji takođe donirali više stotina doza krvi", rekao je Šulić.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata je pozvao sve koji mogu da daruju krv.

"Krv jeste lijek, a jedini izvor krvi je zdrav čovjek tako da uvijek moramo iskoristiti priliku i darovati krv. Rezultati ove akcije mogu biti od pomoći svima kojima je krv potrebna - od nerođenog djeteta u majčinom stomaku do osobe koja ima više od 100 godina. Tom mišlju treba da se vodimo i kad god smo u prilici trebalo bi da darujemo krv", poručio je Šulić koji je i sam danas 21. put darovao krv.