latinica  ћирилица
22/02/2019 |  11:18 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

Nastavak sjednice Parlamenta Srpske 5. marta (FOTO)

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske, utvrdio je na današnjoj sjednici da će druga redovna sjednica Parlamenta biti nastavljena 5. marta u 10.00 časova.

Po njenom okončanju, biće održana treća redovna sjednica za čiji dnevni red je predloženo 14 tačaka. 

Druga redovna sjednica Narodne skupštine prekinuta je 14. februara, a na dnevnom redu preostalo je još deset tačaka.

Pred poslanicima će se naći Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o radu za period 11.8.2017-31.12.2017. godine, Plan rada Fiskalnog savjeta sa finansijskim planom za 2018. godinu, Izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike Srpske za period januar-decembar 2017. godine, Godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora za 2018. godinu, Izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske o radu za 2017. godinu, Izvještaj Komisije za žalbe o radu za 2017. i Izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za period od januar-decembar 2017. godine.

Kolegijum NSRS (Foto: RTRS)

Na dnevnom redu je Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2017. godinu.

Pred poslanicima je i Informacija o predlaganju člana u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju iz Republike Srpske, Prijedlog odluke o usvajanju Prijedloga prostornog plana područja posebne namjene Aerodrom Banjaluka, Prijedlog odluke o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene "Јanjske otoke" po skraćenom postupku, te Prijedlog zaključka u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj - građanska inicijativa.