latinica  ћирилица
04/01/2022 |  14:31 ⇒ 18:21 | Autor: RTRS

Podignuta optužnica protiv Aleksandra DŽombića

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg predsjednika Vlade Republike Srpske Aleksandra DŽombića.
Aleksandar DŽombić - Foto: RTRS
Aleksandar DŽombićFoto: RTRS

- Optužnica je podignuta zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske pravnom licu "Energolinija" d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19.400.000 KM, iako je bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva - navedeno je iz Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

Dodaju da je na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena je šteta, a "Energoliniji" d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u navedenom iznosu.

DŽombićev advokat Zoran Bubić u saopštenju je naveo da je njihov klijent o optužnici saznao iz medija i da nije upoznat sa njenim detaljima.

- DŽombić je iznenađen jer su pojedini detalji optužnice saopšteni medijima, što prema njegovom mišljenju, povređuje princip pravičnog suđenja - navodi se u saopštenju advokata Bubića.