latinica  ћирилица
21/09/2023 |  15:46 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

Stanje bezbjednosti u Srpskoj dobro - evidentan intezivniji rad policije (FOTO)

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju zakonom i Ustavom propisane mjere i radnje, kako bi stanje bezbjednosti na području Republike Srpske bilo povoljno, te samim tim i bezbjednost građana i njihove imovine, bez obzira kojem narodu pripadali, zaključeno je na današnjem stručnom kolegiju ministra Siniša Karana koji je održan u Policijskoj upravi Zvornik, a kojem je danas prisustvovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.
Kolegijum - Foto: Ustupljena fotografija
KolegijumFoto: Ustupljena fotografija

Na kolegijumu, kojem su prisustvovali direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, načelnici operativnih uprava Ministarstva, načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević informisao je o stanju bezbjednosti, na području Policijske uprave Zvornik, sa osvrtom na tri događaja koja su se dogodila na području PU Zvornik koji su posebno ekspoloatisani u medijima posljednjih dana.

Zaključeno je da se u ovim događajima ne može prihvatiti kvalifikacija da je motiv bio napad na povratničku populaciju, već da se radi o incidentima između građana, bez obzira na nacionalnost. Najbitnija činjenica je, kako je konstatovano, da su u svim slučajevima identifikovani izvršioci prema kojima su od strane policijskih službenika preduzete zakonom propisane mjere i radnje, iako i među njima ima policijskih službenika.

Višković se ovom prilikom zahvalio građanima bošnjačke nacionalnosti u Republici Srpskoj koji nisu podlegli manipulacijama pojedinaca iz bošnjačkog naroda koji su pokušali ove događaje da zloupotrebe u političke svrhe i time ugroze bezbjednost u Republici Srpskoj.

On je izrazio opredjeljenost da institucije Republike Srpske, te time i pripadnici MUP-a efikasno izvršavaju zakonom propisane poslove i zadatke, ističući punu podršku MUP- u Srpske u njegovom dosadašnjem radu.

Na kolegiju je zaključeno da je stanje bezbjednosti na području Republike Srpske zadovoljavajuće, te da je vidljiv intezivniji rad policije u smislu povećanja aktivnosti policijskih službenika u vezi sa sprečavanjem kriminaliteta.