latinica  ћирилица
13/06/2024 |  12:22 ⇒ 18:00 | Autor: RTRS

U Nevesinju dodijeljeni ključevi 12 stanova za izbjegla i raseljena lica (VIDEO)

U Nevesinju su dodijeljeni ključevi 12 stanova za izbjegla i raseljena lica koja su svoje stalno mjesto prebivališta pronašla na području ove opštine.
Uručenje ključeva u Nevesinju - Foto: RTRS
Uručenje ključeva u NevesinjuFoto: RTRS

Ovaj stambeni objekat izgrađen je u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja, a ukupna vrijednost radova iznosi 1,2 miliona maraka.

Miro Čabrilo, koji je danas dobio ključeve doma, kaže da je ovo velika sreća za njegovu porodicu koja je nakon dugo godina riješila stambeno pitanje.

Njegova supruga Gordna Čabrilo kaže da imaju četvoro djece i da im ovo mnogo znači s obzirom da ona i suprug ne rade.

Foto: RTRS

Dodjeli je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Srpske Alen Šeranić.

Šeranić je rekao da je ovaj projekt realizovao Sekretarijat za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, a da je Vlada Srpske shodno kreditnom zaduženju izdvojila 1,2 miliona KM.

- Vrijednost svakog društva se ogleda u tome kako brine o najosjetljivijim kategorijama. Ovaj projekat je završen u saradnji sa opštinom Nevesinje. Mnogi projekti se realizuju u Hercegovini, a u posljednjih šest godina u opštini Nevesinje je izdvojeno više od 40 miliona KM iz raznih izvora -  rekao je Šeranić.

Naveo je da su do sada izgrađene 532 jedinice i da će se uskoro završiti ovakvi projekti i u Trebinju, Doboju i Bijeljini.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da od danas 12 porodica koje su bile u alternativnom smještaju ili u socijalnoj potrebi dobija krov nad glavom.

Avdalović je zahvalio brojnim zvaničnicima koji su pomogli u izgradnji zgrade, te pojasnio da je ključeve dobilo devet porodica iz alternativnog smještaja i tri porodice u socijalnoj potrebi.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić rekao je da još 4.000 osoba u BiH očekuje da im se riješi stambeno pitanje.