X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
LJudovanje
sa Veselinom Gatalom
LJudovanje
21:00
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

21:00 | petak, 24. Mart
U LJudovanju gledajte...
Mila Alečković, aktivistkinja, medijski promotor Srbije i srpskog naroda, uvažena u naučnim, diplomatskim i političkim krugovima i diskursima, gost je LJudovanja ovog petka. Iz prve ruke saznaćemo najnovije odnose u svijetu i implikacije novog svjetskog poretka čiji je najnoviji akter Donald Tramp, izglede Marin Lepen na idućim francuskim izborima, holandsku političku situaciju, odnose Srbije i Rusije i mnogo toga drugog. Mila Alečković već odavno radi posao koji na svjetskom nivou tek u relativno novije vrijeme radi Vlada Srpske, promoviše dio istine nepoznat svjetskoj javnosti, već više od 20 godina uključenoj u crno – bijelu priču o agresoru i žrtvi na Balkanu, o vječnoj srpskoj krivici i nevinosti ostalih. Povratnu informaciju o nama u svijetu, ili barem dio koji stane u jedan sat emisije, saznaćemo ovog petka.
O EMISIЈI
LJudovanje

Nova sezona serijala „LJudovanje“ i u ovom ciklusu će pokazati da ne postoje ni „obični“ ni „mali“ ljudi. Serijal poseban po svojoj jednostavnosti i neposrednosti imaće, i dalje, za goste ljude koji će, u opuštenoj, gotovo kućnoj atmosferi, na neobično jednostavan način iznijeti pred nas svoja razmišljanja i stavove. Bez straha od politike, ali i bez odmaka od svakodnevnice, gosti će, kao i do sada, imati priliku da govore o njima važnim temama, o situcijama u kojima se često ćuti i stvarima o kojima se stavovi iznose uglavnom kod kuće i u umjetničkim, blogerskim, novinarskim i drugim „fahovskim“ krugovima. Kao i do sada, o političkim, kulturnim, sportskim, novinarskim i drugim temama govoriće razni profili ljudi: laici i doktori nauka, nutricionisti i konzumenti, kreatori politika i njihovi birači, bez podjele ljudi na one koji treba da govore i one koji moraju ćutati. „LJudovanje“ će, i dalje, ostati emisija u kojoj čovjek ne mora biti u pravu da bi rekao šta misli, sve dok njegova sloboda izražavanja ne zadire u slobode drugih. „LJudovanje“ je emisija javnog RTRS servisa, koji po definiciji, opredjeljenju i programskim načelima nastoji ponuditi svojim gledaocima razne stavove i, ako je moguće, dijametralno suprotna gledanja na bližu okolinu i svijet, ljudske odnose i politiku. Funkcija našeg i Vašeg javnog RTV servisa se i ogleda u nastojanju da služi svojim gledaocima, djeluje poučno, vaspitno, obrazovno, ali da u isto vrijeme ponudi širok spektar promišljanja i priliku da svi preispitamo svoje stavove i uvjerenja, suočavajući ih sa stavovima drugih i drukčijih, onih koji ne misle ni slično, a kamo li isto što i mi. Na taj način možemo izgraditi svoj stav ili ga nadograditi, možda uz jake argumente i promijeniti, u sadejstvu i nadopunjavajući ih stavovima i mišljenjima drugih, ne proglašavajući ih unaprijed nevažnim i nerelevantnim.
Urednik i voditelj Veselin Gatalo, uređivačka i snimateljska ekipa serijala „LJudovanje“, redakcija RTRS-a  unaprijed se raduje druženju sa Vama, bez obzira na to da li ćete biti naši gosti ili gledaoci. 

Redakcija: Informativni program