X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Računica
17:50 | srijeda, 21. Novembar
Računica: Legalizacija po neustavnim cijenama!
Legalizacija po neustavnim cijenama! Koji su efekti odluke Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio naknade za legalizaciju objekata? Krediti za posebne namjene! Zašto su krediti za povećanje energetske efikasnosti sve češće traženi? U kojem roku Toplana mora da reagije na prijavu korisnika grijanja?
Kvadrat na znanje
12:30 | četvrtak, 22. Novembar
Kvadrat na znanje: KOLIKO SMO PISMENI?
Koliko poznajemo sopstveni jezik? Koliko smo pismeni? Šta je to uopšte pismenost, ili nasuprot tome nepismenost i gdje je njihova "linija razdvajanja"? Zašto od jezika kao žive materije koja se, kao takva, da oblikovati, često pravimo "bezličnu jezičku masu"! Na ova i mnoga druga jezička pitanja odgovara Aleksandrandra Savić, predsjednica Udruženja lektora Republike Srpske. Predstavljamo i Taru Rodić iz Bijeljine, koja nam priča svoj američki studentski san, koji na javi i doživljava!
Azbuka starih zanata
15:03 | subota, 24. Novembar
Azbuka starih zanata: Dokumentarni serijal
U trećoj epizodi jedini beogradski jorgandžija, koji još uvijek pravi i popravlja jorgane ručno otkriće nam tajne jorgandžijskog zanata, zašto su ručno rađeni jorgani dugovočeni i kako je on postao jorgandžija.