latinica  ћирилица
Kvadrat na znanje
15:15 | četvrtak, 26. Maj
Kvadrat na znanje: NAUKA, MUZIKA I LIЈEPA RIЈEČ
Koliko je nauka važna, zašto je, pomalo neopravdano, smatramo teškom i neshvatljivom većini ljudi - takve teme još jednom su "otvorene" na manifestaciji "Festival nauke" održanoj u Banjaluci! Posjetioci su, aktivno učestvujući u demonstraciji naučnih eksperimenata i inovacija, mogli da joj priđu bar korak bliže. Slične "zablude" o kraljici nauka, matematici, "razbijali" su učesnici Matematičkog kampa održanog u Zvorniku, koji je okupio petnaest talentovanih mladih matematičara, osnovaca iz Zvornika i Osmaka. Predstavljamo Sofiju Brborić, mladu pijanistkilju, učenicu Muzičke škole izTrebinja, koja je, nakon niza već osvojenih nagrada, sada osvojila i prvo mjesto na takmičenju u Parizu! Lijepom rječju obratili su nam se učesnici Republičkog takmičenja u recitovanju, koje je održano u Derventi.
Riječ vjere
12:30 | subota, 28. Maj
Riječ vjere: Religijski program
Pune tri decenije čekalo se na sveti čin osvještanja crkve Svetog apostola i jevanđeliste Marka u Јezerima kod Teslića. Četrdesetog dana od Uskrsa u Rimokatoličkoj crkvi svetkuje se Uzašašće Gospodinovo ili Spasovo. Islamska kaligrafija predstavlja lijepo ispisivanje ajeta ili stihova iz Kur'ana Časnog. Kada se prvi put u jevrejskoj vjeri pominje dolazak Mesije, Pomazanika? urednica Religijskog programa Žana Vukosavljević
SVЈEDOČENJE
20:10 | nedjelja, 29. Maj
SVЈEDOČENJE: General potpukovnik Vinko Pandurević
U ovonedjeljnoj emisiji "Svjedočenja", povodom 30 godina Republike Srpske, prikazujemo vam prvi dio intervjua sa general potpukovnikom Vinkom Pandurevićem. General potpukovnik Pandurević tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata bio je komandant Zvorničke brigade Drinskog korpusa Vojske Republike Srpske. Haški tribunal osudio ga je na trinaest godina zatvora, a oslobođen je nakon deset godina! Doktor socioloških nauka, autor više knjiga između ostalih i „Osnovi vojne doktrine Republike Srpske“ i „Rat u BiH i stvaranje Vojske Republike Srpske“. Vojni i geopolitički analitičar. Drugi dio intervjua sa general potpukovnikom Vinkom Pandurevićem pogledajte na našem programu u nedjelju, 5. juna.