X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
U fokusu
15:20 | srijeda, 23. Јanuar
U fokusu: Pogled u retrovizor- lica sa invaliditetom
I u današoj emisiji gledamo u retrovizor,osvrnućemo se na prethodnu godinu u kojoj su osobe sa invaliditetom, kako pojedinačno,tako i kroz udruženja i saveze, brojnim aktivnostima ukazivali na svoj položaj i borili se za svoja prava. Na koje prepreke su nailazili, a kako su ih savladavali? Govorimo o mogućnostima lica sa invaliditetom.
Računica
17:50 | srijeda, 23. Јanuar
Računica: Podaci lični, a svačiji!
Podaci lični, a svačiji! Šta rizikujemo odavanjem ličnih podataka? Kako se može zloupotrijebiti kopija lične karte? Јedan proizvod, dvije cijene! Sve češće nepravilnosti u isticanju cijena u trgovinama. Voćni sokovi ili šećerna vodica? Koliko je voća, a koliko šećera u čaši napitka deklarisanog kao sok?
Kvadrat na znanje
12:30 | četvrtak, 24. Јanuar
Kvadrat na znanje: KOREKCIЈA UPISNE POLITIKE NA UNIVERZITETIMA
Šta bi u visokom obrazovanju u Republici Srpskoj trebalo da "poprave" najavljene korekcije u upisnoj politici? Studenata sve manje, razlozi, bar neki, veoma vidljivi - već alarmantan "demografski deficit", odlazak mladih u inostranstvo i slično, pa upisne kvote na mnogim fakultetima ostanu samo "lista želja"! Kada će 350 studenata useliti u renovirani Paviljon 1 Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci? Nadležni kažu da bi to trebalo da bude početkom februara. Nedavno su završeni tehnički radovi i u toku je postupak za izdavanje upotrebne dozvole i tehnički prijem objekta. Govorimo i o inovacijama u medicini, naučnim otkrićima koja su promijenila svijet i spasila milione živta, a koja su, uprkos nemjerljivom društvenom značaju, u svijesti ljudi gotovo marginalizovana.
Dokumentarni zapisi Mire Lolić-Močević
16:35 | nedjelja, 27. Јanuar
Dokumentarni zapisi Mire Lolić-Močević: Djelo vjere i ljubavi
O djelu vjere i hrišćanske ljubavi prema Svetom Savi u novom dokumentarnom zapisu snimljenom u Mrkonjić Gradu koji se poput feniksa podigao iz pepela nakon zadnjeg rata.Gradom dominira prelijep hram posvećen prvom među Srbima,Svetom Savi.