X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Najsvjetlije stranice umjetničke muzike
22:15 | ponedjeljak, 25. Mart
Najsvjetlije stranice umjetničke muzike: Emisija klasične muzike
Neka od najljepših dijela iz opusa Petra Iljiča Čajkovskog, Volfganga Amadeusa Mocarta, Sergeja Rahmanjinova i Kamija Sen Sansa ispuniće vrijeme večerašnje emisije iz ciklusa najsvjetlije stranice umjetničke muzike. Ukoliko ste ljubitelji ovog muzičkog žanra, ne propustite još jedno ugodno druženje na našim talasima, u redovnom terminu – 22 časa i 15 minuta.
Razbudilnik
06:00 | utorak, 26. Mart
Razbudilnik: Јutro i radio su iz iste priče!
Dok je u razvijenim zemljama boravak u domovima za stara lica u poznim godinama potpuno normalan, kod nas su u domovima uglavnom smještene osobe o kojima nema ko da brine i to im je posljednja opcija. To se čak kod nas smatra stramotom i poniženjem. S druge strane, kod nas je i malo domova koji imaju zadovoljavajuće uslove za dostojanstven život u trećoj životnoj dobi. Zato se stariji ljudi radije odlučuju za ostanak na kućnom ognjištu, pa makar živjeli sami i bez tuđe pomoći. Koje standarde bi trebalo da ispunjavaju domovi? Da li su previsoke cijene boravka za naše uslove? Ko kontroliliše rad domova?
Dobro veče, čovječe
20:00 | srijeda, 27. Mart
Dobro veče, čovječe: Spoomenka Vojnović Kovačević
Doza poetike, osim doze samokritičnosti , neophodna je u arhitekturi, kaže Spomenka Vojnović Kovačević, arhitektica koju je arhitektura odabrala kada je imala samo tri godine. Ova arhitektica , koja je kao student učestvovala na izgradnji objekata za Olimpijadu u Sarajevu 1994. godine , a kao iskusni inženjenjer arhitekture rekonstruisala Gradsku kuću u Novom Sadu , na Miletićevom trgu i Školu policije u Sremskoj Kamenici iz doba Marije Terezije, osvojila je brojne nagrade tokom 33 godine rada . U emisiji Dobro veče, čovječe, Spomenka Vojnović Kovačević govorila je o ovom zanimljivom pozivu, nomadskom životu, nagradama, sklonosti ka fotografiji i slikanju ... neprospavanim noćima.