X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
Higijena života
20:00 | četvrtak, 15. Novembar
Higijena života: Midžing perifernog nervnog sistema
Brojne kontroverze, savremeni stavovi i inovacije prate danas liječenje i rehabilitaciju pacijenata sa povredama i oboljenjima perifernog nervnog sistema. Elektromioneografija ima važno mjesto u dijagnostici. Međutim, prioritetna je obučenost i posvećenost ljekara. Dr Draško Prtina, specijalista neurologije iz Zavoda fizakalnu medicinu i rehabiliotaciju “Dr Miroslav Zotović” Banjaluka, edukovao se u Beogradu šest mjeseci. Za to vrijeme obavio je više od 700 ovih procedura.O tome će više govoriti večeras u emisiji u kojoj važno mjesto zauzima i tema: Savremeni midžing perifernog nervnog sistema i budući trendovi, autora doc. dr Saše Vujnovića, poznatog radiologa Univerzitetsko-kliničkog centra RS u Banjaluci..
Najsvjetlije stranice umjetničke muzike
22:15 | četvrtak, 15. Novembar
Najsvjetlije stranice umjetničke muzike: Emisija klasične muzike
I večeras vas očekujemo, poštovani slušaoci, ljubitelji umjetničke muzike sa izborom popularnih dijela ovog žanra a iz opusa najznačajnijih svjetskih autora. Tako ćemo vrijeme večerašnje emisije najsvjetlije stranice umjetničke muzike ispuniti klavirskim sonatama Franca Šuberta i Ludviga Van Betovena i stavovima klavirskih koncerata Franca Lista i Frederika Šopena. Budite s nama u još jednom ugodnom druženju na talasima Radija Republike Srpske, od 22 časa i 15 minuta.
Razbudilnik
06:00 | petak, 16. Novembar
Razbudilnik: Јutro i radio su iz iste prieč!
Petkom nam se u "Razbudilniku" pridružuju kolege i slušaoci iz Beograda, Novog Sada i Niša, pa naše jutarnje druženje nazivamo “Na četiri vode”, ali mogli bismo i na “Četiri tvrđave”. Kada bi rekli da se javljamo sa Kalemegdana, Petrovaradina, Niške tvrđave i Kastela, većina bi shvatila odakle smo. S druge strane ove četiri tvrđave su prepoznatljive i na turističkoj mapi, ali i po održavanju brojnih festivala i kulturnih dešavanja. Međutim, ako analiziramo tvrđave u Republici Srpskoj, kojih ima 42, osim Kastela malo je onih čiji su potencijali iskorišćeni. Svega nekoliko je dostupno turistima, pa je jasno da ima još mnogo prostora za djelovanje u ovoj oblasti.