latinica  ћирилица
Svilen konac
14:05 | ponedjeljak, 27. Mart
Svilen konac: Emisija narodne muzike
Nastavljamo priču o srpskim biljnim imenima. Govorićemo o suncobranima i njihovoj upotrebi nekada i danas. U ovoj sedmici pravoslavna crkva obilježava Prvo i Drugo bdenije. Čućete nešto više o tome. Sveti Aleksije je hrišćanski svetitelj. Rođen je u gradu Rimu, i za života je stekao nadimak „čovjek božji“. Pravoslavna crkva, 30. marta, obilježava sjećanje na njega. I o tome vam pričamo. Odabrali smo predanje o Baba Marti. Govorimo i o zaboravljenim riječima i pojmovima našeg naroda. Saznaćete šta je to bila „natega“, i šta je značilo „unjanjiti se“.
Razbudilnik
06:00 | petak, 31. Mart
Razbudilnik: Јutro i radio su iz iste priče!
Proljeće je i svi osjećamo potrebu da se malo više krećemo. I dok je jednima dovoljna samo šetnja, drugi trče, voze bicikl i rolere, ili počinju sa ozbiljnim treninzima. U teretanama se ovih dana traži termin više, mada je sve više trkača koje možemo da primjetimo ujutro ili u poslijepodnevnim časovima. Šta se i koliko plaća da bi se došlo do bolje kondicije? Koji je vaš način za rekreaciju? Koje su opasnosi u namjeri da se brzo postigne kondicija?
Izvornik
11:05 | nedjelja, 02. April
Izvornik: Emisija izvorne narodne muzike
Mart nam je podario početak proljeća, a mi ćemo vama, poštovani slušaoci, još jedno zabavno druženje ispunjeno lijepim pjesmama i pričama. Pričaćemo vam o proljećnim obrednim pjesmama našeg naroda. Saznaćete kakve su to bile lazaričke pjesme, kakve pjesme koje su se pjevale na Cvijeti i Blagovijesti, a kakve vaskršnje pjesme i pjesme na ružičalu ili družičalu. Čućete, zatim, nešto više o pjesmama uz krstonoše, đurđevdanskim i kraljičkim pjesmama. Nedjeljnom emisijom, još jednom ćemo poručiti da treba njegovati svoju nacionalnu muziku kroz pjesmu, igru i svirku, da bi oni koji je slušaju, znali ko smo, odakle smo i gdje treba da idemo...