latinica  ћирилица
25/04/2014 |  08:12 | Autor: TANЈUG

Poplave u Vrnjačkoj Banji, ugožena sela oko Čačka

Bujični potoci poplavili su centar Vrnjačke Banje, a više sela od Čačka ka Kraljevu je, usljed velike količine padavina, ugroženo poplavama.
Poplave u Srbiji - Foto: TANЈUG
Poplave u SrbijiFoto: TANЈUG

Načelnik Odjeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić izjavio je da se situacija, što se tiče poplava na području tog okruga, tokom prošle noći počela smirivati, navodeći da je kiša jutros ponovo počela da pada u Čačku i Lučanima.

Prema njegovim riječima, došlo je do prekida saobraćaja na nekoliko mjesta.

"Intervenisalo se na 47 lokacija na području Moravičkog okruga, od vodene bujice branjeno je 100 objekata sa 91 pripadnikom Vatrogasno-spasilačke jedinice, radnicima javnih preduzeća i meštanima", rekao je on podsjećajući da je najkritičnija situacija bila u čačanskom selu Atenica.

Najteža situacija, kako je dodao, bila je na području starog puta Čačak-Kraljevo.

"Na teritoriji opštine Lučani nije došlo do izlivanja rijeka, već se voda slivala niz brda bujičnim tokovima, ugrožavajući objekte i putnu infrastrukturu, a u Guči se trenutno pješački prelazi ne vide od mulja, kamenja i blata", napomenuo je Broćić.

On je dodao da vodostaj rijeke Bjelice koja se nedavno izlila nije visok i trenutno ne ugrožava nijedno naselje.

Inače, čačanskim vatrogasno-spasilačkim ekipama u pomoć su pritekle kolege iz Požega, Kragujevca i Gornjeg Milanovca.

"I dalje smo u pripravnosti, budući da hidrolozi najavljuju velike količine padavina do 28. aprila", zaključio je Broćić.