latinica  ћирилица
18/07/2014 |  11:48 | Autor: RTRS

Na Sokocu pronađeno više od 80 registarskih tablica

Policijski službenici državne Agencije za istrage i zaštitu, u koordinisanoj akciji s pripadnicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, započeli su 8. jula aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela organizovani kriminal u vezi s autokriminalom na području BiH.
Na Sokocu pronađeno više od 80 registarskih tablica - Foto: nezavisne novine
Na Sokocu pronađeno više od 80 registarskih tablicaFoto: nezavisne novine

U okviru ovih aktivnosti do sada su slobode lišene četiri osobe, a u pretresima i pregledima pronađeno je više od 60 isječenih vozila visoke klase najnovije proizvodnje, te tri čitava vozila, za koje postoji sumnja da su ih u prethodnom periodu otuđili pripadnici organizovane kriminalne grupe.

U nastavku aktivnosti po ovom predmetu, pripadnici SIPA-e su 11. jula prilikom pregleda terena na širem području Sokoca pronašli više od 80 domaćih i stranih registarskih tablica putničkih vozila. Pod nadzorom Tužilaštva BiH na licu mjesta izvršen je uviđaj.

Operativnim radom pripadnici SIPA-e utvrdili su vlasnike 42 vozila čije tablice su pronađene, a koja su otuđena u prethodnom periodu, kao i vlasnike devet vozila s kojih su otuđene samo tablice, dok provjere za ostatak pronađenih tablica i dalje traju.

Aktivnosti na ovom predmetu intenzivno se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informisana, saopšteno je iz SIPA-e.