latinica  ћирилица
18/07/2014 |  14:24 | Autor: Agencije

Stanko Subotić oslobođen optužbi za šverc cigareta

Stanku Subotić Cane i ostali optuženi za šverc cigareta 1990-ih godina oslobođeni su danas te optužbe u Specijalnom sudu u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal oglasiće se nakon izricanja presude. Ali je već sada jasno da će uložiti žalbu Apelacionom sudu, koji ovog puta mora da donese konačnu odluku.

To će biti druga presuda, pošto je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvu presudu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu kojom je Subotić bio osuđen na šest godina zatvora i predmet vratio na ponovno suđenje.

Tužilaštvo je u završnoj riječi 3. jula zatražilo da Subotić bude osuđen na osam godina zatvora, a bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes i Subotićev sestrić Nikola Milošević na zatvorske kazne od po pet godina.

Za optuženog Stevana Banovića tužilaštvo je tražilo kaznu ne manju od šest godina zatvora, dok su za ostale optužene predložene kazne od dvije, do dvije i po godine zatvora.

Prvooptuženi Subotić zatražio je u završnoj riječi 4. jula da ga sudsko vijeće oslobodi optužbi za šverc cigareta jer, kako je ocijenio, tokom postupka nije dokazana njegova krivica.