latinica  ћирилица
18/07/2014 |  20:38 | Autor: TANЈUG

Rugovin sin u kućnom pritvoru

Bivšem poslaniku kosovske skupštine i sinu pokojnog predsjednika Kosova Ibrahima Rugove, Uk Rugovi danas je istražni pritvor zamijenjen mjerom kućnog pritvora, do 4. septembra, izjavio je za prištinske medije njegov advokat Nedžat Sabani.

Euleks je saopštio da je pretpretresni sudija jutros donio presudu kojom je okrivljenom U.R. u predmetu istražni pritvor zamijenio kućnim pritvorom.
 Pretpretresni sudija je tu presudu donio razmotrivši predviđeno trajanje istrage, koja je takođe i složena, kao i rizik da bi okrivljeni mogao da bieži od zakona, utiče na sviedoke ili na drugi način da ometa tok pravde.
 Rugovi je, takođe, zabranjeno da kontaktira sviedoke i druge okrivljene i upotrebljava uređaje za elektronsku komunikaciju i internet, saopštio je Euleks.
 Rugovi, koji je uhapšen 5. februara, određen je 23. juna jednomesečni pritvor pod sumnjom da je izvršio krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima prevare, trgovine uticajem, krijumčarenja migranata i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.
  Krivično gonjenje u ovom predmetu vršila je Kancelarija specijalnog tužilaštva Kosova.