latinica  ћирилица
21/07/2014 |  13:17 | Autor: RTRS

Senad Ibričić se oprostio od reprezentacije BiH

Senijad Ibričić više neće igrati za fudbalsku reprerezentaciju Bosne i Hercegovine. Ovo odluku objavio je u pismu upućenom bh. javnosti.
Reprezentacija BiH - Foto: Getty Images
Reprezentacija BiHFoto: Getty Images

"Opraštam se, jer želim više vremena provesti sa svojim najdražima,ali ću i dalje ostati vjerni navijač Zmajeva, što sam zapravo i bio sve ovo vrijeme, pogotovo na utakmicama Mundijala u Brazilu, gdje sam možda i neopravdano stavljen u drugi plan.

Razloga za ovakvu odluku je mnogo, a svi koji me znaju i prate moju karijeru, svjesni su koliko mi znači dres reprezentacije BiH.

Međutim, ono što ne želim, a što se bespotrebno potenciralo kroz medije posljednjih nekoliko mjeseci, jeste da mi se spočitava da sam u najboljem timu, jer sam nečiji prijatelj?!

Suvišno je bilo šta komentarisati na tu temu, jer sam ja dres bh. reprezentacije, prije svega, zadužio zahvaljujući igrama na terenu, a ne prijateljstvu sa drugim igračima. Ne bježim od toga da sam prijatelj sa Edinom DŽekom, koji je idol moje i vaše djece, idol mnogih u ovoj zemlji, ali i šire i ponosan sam i sretan što sam bio jedan od onih koji su ga primili na najbolji način kada je prvi put obukao dres BiH".