latinica  ћирилица
21/07/2014 |  14:51 | Autor: RTRS

Crnogorske plaže poluprazne

Ukoliko planirate odmor, možda bi, makar prema prognozama meteorologa, najbolje bilo da ga iskoristite u posljednjim danima jula i prvoj polovini avgusta. Tada ne bi trebalo da bude kišnih dana. A, ako planirate na crnogorsko primorje-mjesta ima i to najviše u Bokokotorskom zalivu.

Mjesta ima, jer je ove godine na crnogorskom primorju mnogo manje turista. Razlozi koji se navode su ukrajinska kriza, poplave u regionu, loše vremenske prilike. Ipak,ako je suditi po onome šta turisti kažu, razlozi su i nerealno visoke cijene smještaja i drugih usluga. 

Cijene smještaja su od 8 evra ,za koliko se najjeftinije može naći krevet u privatnom, i lošijem , smještaju u Herceg Novom, pa do vrtoglavih nekoliko stotina evra- koliko košta noć u nekom od elitnih hotela na budvanskoj rivijeri.

Iako zvanične, nadležne institucije u CG tvrde da je ove godine broj turista manji za svega nekoliko procenata, turistički radnici na crnogorskom primorju kažu da je ovo najlošija sezona koju pamte. Po njima broj turista manji je za čak 30 odsto.I mi smo se uvjerili da je crnogorska obala, izuzev Budve prilično pusta.

Najmanje turista ima u Herceg Novom. Rijetki gosti smatraju da su cijene jedan od glavnih razloga za to.

Brojem turista djelimično se može pohvaliti jedino Budva.