latinica  ћирилица
21/07/2014 |  18:57 | Autor: RTRS

SNS traži od CIK-a da ospori Ivanićevu kandidaturu

Srpska napredna stranka Hadži Јovana Mitrovića i zvanično je zatražila od CIK BiH, da kandidatura Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH bude odbijena.

Potpisujući bjanko kandidatsku listu podržali su samo kandidate SDS-a, ali ne i Mladena Ivanića. I dalje tvrde da je njihov potpis Srpska demokratska stranka zloupotrijebila. 

Iz SNSa traže da CIK ospori kandidaturu Mladena Ivanića. Iako je potpis Hadži Јovana Mitrovića na kandiodatskoj listi Saveza za promjene, tvrde to je suprotno njihovoj volji. Bjanko liste su na zahtjev SDSa potpisane ranije, ali tada je obećano da će kandidati biti iz Srpske demokratske stranke, navode iz SNS-a.

Reagujući na osporavanje kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH, od SNS i Hadži Јovana Mitrovića, Mladen Ivanić, kandidat Koalicije „Saveza za promjene“, rekao je da male stranke prave velike probleme.

"Mitrović želi sebi dati na značaju, i to je njegov problem", rekao je Ivanić, koji je u Trebinju prisustvovao tribini PDP i promociji programa stranke i kandidata Koalicije, za predstojeće izbore.