latinica  ћирилица
22/07/2014 |  11:37 | Autor: TANЈUG

Koncert violiniste Јovana Kolundžije na Belefu

Ugledni srpski violinista Јovan Kolundžija održaće solistički koncert pod nazivom "Tonski monolozi" na Belefu u četvrtak, 24.jula uveče u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Kako je najavio Centar lijepih umjetnosti Gvarnerius, Ustanova kulture od nacionalnog značaja, proslavljeni violinista Kolundžija održaće koncert u okviru tradicionalnog Beogradskog ljetnjeg festivala Belef, koji se ove godine pod sloganom "Sentimentalno putovanje" održava po 23. put.
 Na programu koncerta su kompozicije čija izvođenja zahtijevaju vrhunsku virtuoznost umjetnika: Sonata br. 1 u g-molu i Partita br. 2 u d-molu (za solo violinu) Јohana Sebastijana Baha, kao i atraktivno i publici omiljeno djelo Frica Krajslera "Recitativo & Scherzo Caprice" .
 Ulaz na koncert je slobodan kao i na sve ostale programe ovogodišnjeg Belefa koji organizuje Grad Beograd, kao osnivač u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta Dadov.
 Kolundžija će nakon beogradskog koncerta nastupiti pred publikom na prestižnim muzičkim festivalima Ohridsko ljeto, ARLEM, kao i Španiji, gdje će biti počasni gost festivala LIVIA u Barseloni.