latinica  ћирилица
26/07/2014 |  14:49 | Autor: Rojters

Moskva uzvraća: SAD otvoreno lažu

SAD snose dio odgovornosti za sukob u Ukrajini, jer podržavaju vladu u Kijevu, a američka administracija je sve više vođena otvorenim lažima, tvrdi Ministrastvo inostranih poslova Rusije.

- SAD i dalje podstiču Kijev da silom guši nezadovoljstvo ruskog stanovništva u Ukrajini. Iz toga se može izvesti zaključak da administracija američkog predsjednika Baraka Obame snosi dio odgovornosti i za unutrašnji sukob u Ukrajini i za njegove ozbiljne posljedice" - navodi MIP Rusije, a prenosi Rojters.

Ministarstvo navodi da je, sudeći po žestokoj kampanji koju je organizovala protiv Rusije, američka administracija sve više vođena otvorenim lažima u sprovođenju spoljne politike.

Rusko Ministarstvo navodi kao primjer tih laži sinoćnu izjavu portparola Bijele kuće DŽoša Ernesta, koji je naveo da je Putin kriv za obaranje malezijskog putničkog aviona iznad istočne Ukrajine koja je pod kontrolom proruskih snaga.

- Ne navode se nikakvi dokazi, niti se poziva na činjenice koje bi se mogle razmotriti, što je sada postala praksa Vašingtona - navodi ruski MIP.