latinica  ћирилица
28/07/2014 |  11:52 | Autor: B92

"Orlići" igraju za finale

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se danas u polufinalu prvenstva Evrope sa selekcijom Portugala.

Mladi fudbaleri Srbije (igrači do 19 godina), koji na šampionatu u Mađarskoj brane titulu, u polufinale su prošli kao drugoplasirani iz B grupe, iza Njemačke, dok su Portugalci bili superiorni u A grupi.

"Olakšavajuća okolnost je da smo već obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine na Novom Zelandu. Sada počinje plej of, gdje jedino pobjedom nastavljamo takmičenje. Portugal je izuzetno jaka ekipa, uz Njemačka najkvalitetnija na turniru. Pokušaćemo da budemo čvrsti, snažni i odlučni. Neophodno je da imamo fantastičan odnos prema zadacima i zahtjevima i da igramo sa strašću i srcem do posljednjeg sudijskog zvižduka", rekao je Paunović uoči meča.

Nacionalni tim Srbije, koji je u ovom uzrastu trijumfovao prošle godine na kontinentalnom prvenstvu u Litvaniji, u duel sa Portugalcima ulazi oslabljen bez povrijeđenog Danila Pantića, ali se u sastav vraća kapiten Nemanja Maksimović, koji je odradio suspenziju.

Strijelac pobjedonosnog gola protiv Bugarske Staniša Mandić rekao je da on i saigrači respektuju tim Portugala, ali da vjeruju u sopstvene mogućnosti.

"Obje selekcije su pokazale kvalitet u dasadašnjem dijelu takmičenja i zaslužile su da se bore za ulazak u finale. Očekujem dobru utakmicu, jer Portugal ima fudbalsku tradiciju, a mi smo, ipak, aktuelni prvaci Evrope. Protiv Njemačke smo pokazali snagu i ako to ponovimo protiv Portugala, možemo u finale", zaključio je Mandić.

Polufinalna utakmica evropskog prvenstva između omladinaca Srbije i Portugala igra se večeras u Felčutu, pored Budimpešte. U drugom polufinalu, sastaju se Njemačka i Austrija.