latinica  ћирилица
30/07/2014 |  08:42 | Autor: RTRS

Preprodaja platnih kartica predstavlja zloupotrebu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske upozorava građane da preprodaja platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske predstavlja zloupotrebu i da će takvi slučajevi biti procesuirani.

Portparol MUP-a Srpske Mirna Šoja rekla je da Uprava kriminalističke policije već vrši određene provjere povodom informacija da je bilo određenih zloupotreba ovih kartica.

"S obzirom da je platna kartica namijenjena građanima koji su u katastrofalnim poplavama pretrpjeli štetu u domaćinstvima i glasi na ime korisnika, pa je i prilikom plaćanja karticom neophodan njegov lični potpis, nije moguće da je koristi bilo koje drugo lice", rekla je Šoja.

Danas podjela kartica u Tesliću i Doboju

Podjela platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske biće nastavljena danas za stanovnike opštine Teslić i grada Doboja, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Početak podjele platnih kartica za stanovnike Teslića predviđen je za 16.30 časova u sali Skupštine opštine Teslić.

Podjela platnih kartica za građane Doboja biće vršena na dvije lokacije - na Rukometnom stadionu sa početkom u 11.00 časova i u Donjoj Paklenici sa početkom u 14.00 časova.