latinica  ћирилица
31/07/2014 |  16:40 | Autor: SRNA

Vlada nije donijela odluku o imenovanju Beka za direktora "Železnica"

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da Vlada na današnjoj sjednici nije donijela odluku da biznismen Milan Beko bude imenovan za direktora "Železnica", niti je o pitanju njegovog eventualnog imenovanja uopšte raspravljano.

"Kao predsednik Kadrovske komisije nisam dobila nikakav predlog ni za Beka ni za bilo kojeg drugog čoveka koji treba da vodi "Železnice" ili neko drugo javno preduzeće", rekla je Mihajlović.

Ona je je novinarima potvrdila da je tokom današnje sjednice usvojeno sve ono što je po pitanju državnih preduzeća dogovoreno na svečanoj sjednici Vlade u Nišu, 28. jula, ali ništa mimo toga.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je tada da će biti razrješeni direktori "Železnica Srbije", Aerodroma "Nikola Tesla", DIPOS-a, Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, Državne lutrije Srbije, "Dunav osiguranja" i Agencije za bezbjednost saobraćaja.

On je rekao da je ovim razrješenjima tek počeo proces promjena u javnim preduzećima, a da će do septembra biti promijenjeno 70 odsto direktora u javnim preduzećima Srbije.