latinica  ћирилица
15/08/2014 |  11:28 | Autor: SRNA

Odlikovanje boraca ljekarima i sestrama "Zotovića"

Predstavnici opštinske Boračke organizacije Pelagićevo uručili su odlikovanje sestrama i ljekarima Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, kao znak zahvalnosti za liječenje boračke popluacije.
Banjaluka:"Dr Miroslav Zotović" odlikovanje zaposlenima - Foto: SRNA
Banjaluka:"Dr Miroslav Zotović" odlikovanje zaposlenimaFoto: SRNA

Predsjednik ove oranizacije Јovan Erletić rekao je da je riječ o odlikovanju najvišeg reda koje može dati jedna opštinska Boračka organizacija.

- Do sada smo na liječenju u ovoj ustanovi imali 18 boraca koji su uspješno liječeni i koji su nam donijeli nabolje vijesti o ovoj ustanovi, zbog čega smo odluku da odamo priznanje i ustanovi i zaposlenima - kaže Erletić.

Šef Odsjeka B Odjeljenja za neurorehabilitaciju Draško Prtina, koji je sa nadzornom sestrom u ovom odsjeku Dragoslavom Balta primio priznanje, rekao je da se na ovom odjeljenju najčešće liječe pacijenti poslije moždanog udara, kojem je naročito podložna boračka populacija.

- Neurološka terapija oporavka najčešće traje tri sedmice, nekada i duže, a imamo zaista dobre rezultate - rekao je Prtina.

Balta je istakla da priznanje pripada svim medicinskim sestrama i ljekarima u Zavodu za nesebičan trud i brigu za pacijenate.