latinica  ћирилица
18/08/2014 |  11:22 | Autor: RTS

"Marko Milićev usmrtio Luku Јovanovića"

Marko Milićev je vozač "mini kantrimena" kojim je je na Brankovom mostu usmrtio Luku Јovanovića, saopštio je ministar policije Nebojša Stefanović. Milićev je u bjekstvu i nalazi se u Turskoj. Turskim vlastima je upućen zahtjev za izručenje.

Protiv šest osoba podnijete su krivične prijave za pružanje pomoći izvršiocu nakon krivičnog djela. Privedeni su i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Policija i dalje traga za samim vozilom i očekuje se da će biti pronađeno u blizini lokacije na kojoj su se posljednji put zaustavili. 

Ministar Stefanović kaže da policija ima nepobitne dokaze koji ukazuju da je Marko Milićev počinilac ovog krivično djela.

Marko Milićev ranije se prezivao Marković, a od ranije je poznat policiji.

Dvadesetjednogodišnjeg Luku Јovanovića udarila su kola na Brankovom mostu u Beogradu 25. jula, dok je zajedno sa prijateljima pokušavao da sa puta pomjeri automobil koji se pokvario.

Dan kasnije, Јovanović je preminuo od posljedica povreda. 

Policija je posljednjih dana radila na otkrivanju identiteta vozača automobila "mini kantrimen" kojeg su snimile kamere, ali snimak nije bio dovoljno kvalitetan da bi se vidjele registarske tablice.

Otac nastradalog mladića, Bojan Јovanović, danima je mirno protestovao na mjestu gdje mu je sin poginuo. Ubrzo su mu se pridružili prijatelji nastradalog mladića, kao i drugi građani, zahtijevajući da počinilac bude otkriven.