latinica  ћирилица
19/08/2014 |  08:12 | Autor: RTRS

Počeo TV turnir šampiona "Doboj 2014", prenos na RTRS

U prvoj utakmici sastaju se Derventa i Esperanca iz Tunisa, uz direktan prnos na Televiziji RS, s početkom u 17 časova

U drugom susretu sastaće se reprezentacija Irana i Azoti Pulavi iz Poljske, od 19 časova i 15 minuta.

Titulu na turniru brani slovačka ekipa Tatran Prešov, koja se od 21 čas sastaje sa Metaloplastikom iz Srbije.

Rukometaši Dervente i prvak Afrike Esperanca iz Tunisa otvoriće danas 46. međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2014", koji će od 19. do 23. avgusta biti održan na saniranom Stadionu sportskih igara.

Ovogodišnje izdanje turnira biće skromnije (sa 50 odsto manjim sredstvima) i bez dobojske Sloge, koja je zbog nemogućnosti formiranja ekipe i velike štete pretrpljene u majskim poplavama zamrzla svoj status u Premijer ligi. Odluka da Derventa uskoči umjesto Sloge proteklih dana je digla veliku prašinu, a ni juče nije prošlo bez bure.

"Derventa nije domaćin, ali u jednu ruku jeste pošto je došla umjesto Sloge. Raspored utakmica je već bio urađen sa Slogom, koja je 5. avgusta poslala dopis da neće učestvovati i dovela nas u pat poziciju. Žrijeb je obavljen prije mjesec dana, sa Slogom. Da nije turnira da li bi se iko zabavio problemom Sloge?! Svi se busamo imenom Sloge. Da nije bilo turnira, opet bi bio problem. Možda je manji belaj što smo uspjeli da sačuvamo turnir", izjavio je juče Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora turnira.