latinica  ћирилица
19/08/2014 |  18:18 | Autor: RTRS

Predsjednik Srpske na snimanju Kusturičinog filma

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, posjetio je danas na Klobuku kod Trebinja ekipu filma "Na mliječnom putu". Dijelovi filma se posljednjih dana, snimaju upravo na tom lokalitetu.

Tokom obilaska filmskog seta "Na mliječnom putu" predsjednik Srpske je istakao da mu je posebno drago što se film snima u Republici Srpskoj. Nije krio zadovoljstvo što može biti dijelom ekipe - bar jedan dan.

"Došao da podržim svog prijatelja Kusturicu. Želim mu da izdrži i završi ovaj važan projekat. Ovo je dokaz da on poslije mnogo godina nije umoran nego još uvijek inspirisan da radi jedan tako značajan projekat sa velikom ambicijom", istakao je Dodik.

Kusturica je izrazio zadovoljstvo posjetom predsjednika Srpske, ističući da je to "jedno konstruktivno prijateljstvo".

Na filmskom setu i danas Monika Beluči, kao i beogradska glumica Sloboda Mićalović. Glumačke zvijezde, i pored umora zbog cjelodnevnog snimanja, u dobrom raspoloženju su razgovarale s gostom.

Monika je navela da je "film vrlo emotivan i divan, nasilan i poetičan u isto vrijeme", te posebno istakla dobru saradnju i druženje sa glumicom Slobodom Mićalović.

"Drago mi je što sarađujem sa Monikom, kao i sa Kusturicom. Ovo je kao ostvarenje sna", dodala je Mićalović.

Ekipa filma i naredih dana nastavlja snimanje u Hercegovini. Značajan dio eksterijera snima se upravo u Trebinju i okolini.