latinica  ћирилица
22/08/2014 |  13:11 | Autor: SRNA

U akciji "Školsko srce" prikupljeni udžbenici

Veliki broj udžbenika namijenjenih đacima iz poplavljenih područja stigao je u biblioteke širom Republike Srpske tokom prva dva dana humanitarne akcije "Školsko srce", koju organizuje Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" iz Banjaluke.

Brojni privredni subjekti i institucije najavili su da će se priključiti ovom projektu i podržati ideju da svim đacima iz poplavljenih područja budu obezbijeđeni udžbenici i školski pribor.

Akcija "Školsko srce", koju su podržali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Ministarstvo prosvjete i kulture i Narodna univerzitetska biblioteka Srpske, počela je 20. avgusta i trajaće do 31. avgusta, a cilj je nabavka udžbenika i školskog pribora za učenike osnovnih i srednjih škola iz područja pogođenih poplavama.

Iz Humanitarne organizacije "Budimo ljudi" pozivaju sve roditelje djece iz krajeva koji nisu pogođeni poplavama da se aktivno uključe u akciju, te udžbenike i školski pribor koji im više nisu potrebni doniraju đacima u poplavljenim područjima.

Organizacija poziva i institucije, privredne subjekte i fizička lica da donacijom novca ili kupovinom udžbenika i školske opreme pomognu u ostvarenju cilja ove humane akcije.

"Svi koji žele da daruju udžbenike i pribor, korišćene ili nove, to mogu da urade u bibliotekama u svom gradu. Službenici biblioteka u svim lokalnim zajednicama preuzimaće poklonjene knjige, koje će početkom septembra volonteri organizacije `Budimo ljudi` podijeliti djeci na poplavljenim područijma Srpske", saopšteno je iz ove organizacije.

U saopštenju se podsjeća da je u toku i akcija prikupljanja podataka o djeci iz porodica koje su pogođene poplavama putem prijavljivanja SMS porukom na broj 066 297 689 ili na mejl adresu akcije skolskosrce@gmail.com.

Potrebno je dostaviti ime i prezime djeteta, razred u koji polazi, tačnu adresu stanovanja i broj telefona, kao i školu koju pohađa. Provjera tačnosti podataka biće obavljena kroz podatke Kriznih štabova Civilne zaštite i druge dostupne izvore informacija.

Svi koji žele donirati novac to mogu učiniti kod NLB Razvojne banke Banjaluka na račun 562-099-8120-5448-38, IBAN: BA395620998120545032, SWIFT: RAZBBA22.