latinica  ћирилица
28/08/2014 |  17:48 | Autor: SRNA

Proces protiv Zupca ima političku pozadinu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je da proces protiv direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Gorana Zupca ima jasnu političku pozadinu i da je očigledno da na pravosuđe i istražne organe utiču jaki sarajevski politički krugovi.

Radojičić je rekao da je poruka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je na stranačkom skupu najavio da će vjerovatno Zupca poslati u zatvor, veoma upozoravajuća za Republiku Srpsku, jer je usmjerena protiv čovjeka iz Srpske sa drugačijim političkim stavom od onih u Sarajevu.

On je istakao da Zubac svoj posao radi profesionalno, te napomenuo da se u problemima nađe svako ko se u oblasti pravosuđa ne uklopi u šemu sarajevskog establišmenta i nekoliko partija i političara.

"Sjetite se tužioca /Marinko/ Јurčevića koji je morao da se razboli, pa tužioca /Milorad/ Barašina, a sada je Zubac na udaru. Јasno je da jedan krug ljudi u Sarajevu nastoji da vlada i politikom i pravosuđem, a sve koji se na bilo koji način upletu sa drugačijim stavom, odmah nastoje optužiti i čak uhapsiti", rekao je Radojičić novinarima u Derventi.

Izetbegović je na skupu SDA u Sarajevu poručio da će Zupca vjerovatno poslati u zatvor kao što je smijenjen i ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić.