latinica  ћирилица
01/09/2014 |  13:54 | Autor: RTRS

Klub "Nikola Tesla" iz Linca donirao školski pribor

Višečlane porodice iz Republike Srpske rasterećeno su dočekali prvi dan nove školske godine. Da ublaže sve veće izdatke, pomogli su im članovi Srpskog kulturnog kluba "Nikola Tesla" iz Linca.

Početak školske godine školarcima iz višečlanih porodica olakšalo je bratsko udruženje iz Linca. Prikupili su i dopremili torbe i školski pribor, koji prestavljaju nemali izdatak u porodicama sa dva i više đaka.

 Teško je bilo odabrati porodice kojima je pomoć najpotrebnija, jer takvih je , na žalost, svakim danom sve više. Ova akcija je pokazala da porodice sa četvoro i više djece nisu zaboravljene i da ne treba gubiti nadu u humanost.

Ipak, nije bilo lako odlučiti kojim porodima treba dodijeliti pomoć jer je preko 70 odsto porodica iz ovog udruženja nezaposleno, tako da je od preko 500 porodica izabrano 65 porodica u kojima se školuje troje, četvoro i više djece.

Majske i avgustovske poplave su pokazale i dobru ljudsku stranu, a to je da humanost nema granica , da ipak postoje oni koji nesebično pomažu i koji se vode motom da njihovo malo, nekome znači mnogo.