latinica  ћирилица
01/09/2014 |  16:09 | Autor: SRNA

"Bema" će dobiti pomoć za nova radna mjesta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će institucije Srpske finansijski pomoći Fabriku obuće "Bema" da bi do kraja godine bilo zaposleno još 500 radnika.

"Vlasti Republike Srpske rade u kontinuitetu sa poslovnom zajednicom na podršci realnom sektoru. Sigurno je da su za ovakvu vrstu proizvodnje trenutno najbolji uslovi u Srpskoj", rekao je Dodik, na obilježavanju 10 godina rada "Beme".

On je ocijenio da je uspjeh "Beme" veliki, jer ogroman napor ulažu radnici i rukovodstvo. "Ova fabrika dokaz je da je i u teškim uslovima moguće biti uspješan", naglasio je Dodik.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je "Bema" uspješan privredni subjekat i da je Vlada zadovoljna što sarađuje sa ovakvim preduzećem.

"Ovaj privredni subjekat izmiruje sve obaveze, a blizu smo dogovora o podsticaju za zapošljavanje novih radnika. Saradnja sa ovom fabrikom jedan je od prioriteta Vlade Srpske", naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednik i premijerka Srpske, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, danas su, prije obilježavanja desetogodišnjice rada ovog preduzeća, nekih sat vremena proveli razgovarajući sa radnicima ovog preduzeća.

Direktor "Beme" Marinko Umičević rekao je da u ovoj fabrici trenutno radi 1. 350 radnika.

"I u ovo teško vrijeme izmirujemo sve obaveze. Želja mi je da povećam plate našim radnicima, ali nas u tome sprečava carinska i monetarna politika koja je u nadležnosti BiH", ističe Umičević.

On vjeruje da će ova fabrika uspješno funkcionisati i u narednom periodu.