latinica  ћирилица
13/09/2014 |  10:15 | Autor: RTRS

"Dani Duška Trifunovića" u Palama

Na današnji dan prije 81 godinu rođen je Duško Trifunović. U Palama je tim povodom održana trodnevna manifestacija "Dani Duška Trifunovića".

Izuzetan poetsko – muzički program, veliko interesovanje publike i dodjela nagrade, koja nosi ime velikog pjesnika, obilježili su trodnevnu manifestaciju „Dani Duška Trifunovića“. U sali Kulturnog centra, u okviru manifestacije, koja se osmi put održava u Palama, održano je i veče poezije. 

Prvog dana manifestacije "Dani Duška Trifunovića", predstavili su se finalisti konkursa za najbolji literarni rad o temi "Kad sam te prvi put sreo/srela", a mladim pjesnicima obratili su se Igor Kolarov, Јovo Čulić, Tode Nikoletić, Tatjana Pupovac, Vlasta Cenić, Slobodan Stanišić i Rajko Petrov Nogo, koji je i ovogodišnji dobitnik nagrade „Duško Trifunović“, za afirmaciju srpske književnosti.

Manifestacija „Dani Duška Trifunovića“ jedna je od značajnijih u Palama,  što potvrđuje i veliki broj istaknutih  pjesnika koji se svake godine okupljaju u čast Duška Trifunovića.

Program „Veče za Sarajlije“, koji se svake godine organizuje u okviru manifestacije „Dani Duška Trifunovića“, obilježio je nastup mladih umjetnika, koji su izveli nekoliko Duškovih pjesama.

Ima neka tajna veza